Økdalens Kaninstall

Click here to edit subtitle

Om oss

Hei!

Jeg som driver dette oppdrettet heter altså Kristin, mi mor har også noen kaniner i stallen. Bor på en gård i ei lita bygd som heter Hauka. Er utdannet førskolelærer, og jobber for tiden som det. Er så heldig å ha en mor som deler intrressen min for kaniner, så vi koser oss sammen med denne hobbyen. 
Er lidenskaplig opptatt av alt som har med kaniner og gjøre, digger disse herlig dyra
 
Har hatt kaniner i 16 år, og drevet med avl og utstilling fra 2003. Fikk min første Fransk Vedder i konfirmasjonsgave, dette  var et mindre pent eksemplar av rasen, men jeg har vært heldig med kjøp av hanner og har flere gode etterkommere av konfirmasjonsgaven;) Fransk Vedder har vært i stallen siden, og er den rasen som ligger mitt hjerte nærmest og kommer nok alltid til å være her, makan til hærlige dyr skal man lete lenge etter! På utstillingsfronten har fransk veddern gitt meg store opplevelser. Høydepunktet var trøndelagens hovedutstilling i 2005 da jeg fikk 96 & 3x95 & 94,5 & 94, 96 hannen bli i tillegg BIS. I 2007 ble en ny topp Fransk Vedder født, denne gang en kappetegna hann. Han ble stilt i Ungdyrsammling med 2 søsken, og disse fikk 96 poeng! Senere fikk denne hannen 95,5 på utstilling, itilleg ble han BIR på Landsutstilling og fikk vandrepokal for beste dyr kjempe raser på samme utstilling.

Jeg driver også med kaninhopping, og har gjort det siden 2006, kommer nok ikke til å slutte med det første heller. Er utdannet hoppedommer, og trives med det.
På hoppa banen har det til nå blitt to sølv, et til Jens i lengde i 2010 og et til Gus i Rett bane 2011. Gus har også en bronsje ifra NM på hjemmebane i kroket bane 2012. i 2016 tok Oda bronsjemedalje i høyde med et hopp på 90 cm. Mangle fortsatt denj gjeveste medaljen, så vi må fortsette å stå på.

Er for tiden leder i Trøndalegen Kaninavlsforening noe som er veldig spennende, med en så flott gjeng som medlemmer av foreningen er det en ren fornøyelse. Et absolutt høydepunkt i "kaninkarrieren" er LU/NM 2012 hvor vi sammen med Nord Trøndelag KAF var arransjør, et minne for livet! Vi holdt også LUU/NM i 2015 som også ble et flott arrangement.
 
Når det komme til kaninhold så er vi opptatt av å sette fokus på kaninen som det den er, altså en kanin. Man blir glad i disse små herlige krabatene og det er viktig å bruke hode, og ikke glemme at vi har kaninen for vår egen del, men likevel klare å sette våre egne følelser til side å ta avgjørelser som er best for kaninen. Kaninene her har alle hvert sitt bur, men har lekevel kontakt med andre kaniner og ser ut til å trives med det. Omtrendt 20 store luftebinger er tilgjengelig og brukes jevnlig. Vi bruker mye tid og energi på kaninene noe som igjen vises i kaninstallen med sosiale og trivelige dyr. Kun friske og sunne dyr inngår i avlen.i

Under LU/NM i trondheim 2012, minner for livet!

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.